Ha començat a Onda la primera fase de les obres del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. En aquesta primera intervenció es crearà el denominat ‘túnel del temps’, que mostrarà l’evolució de la ceràmica arquitectònica.

Aquest túnel oferirà una introducció animada al món dels taulell a través d’imatges i mitjans audiovisuals. Així mateix, explicarà el naixement de la ceràmica i la seva evolució a partir de les seves principals fites quant a la producció ceràmica arquitectònica, des de l’antiguitat fins a les últimes tendències del segle XXI, destacant la seva importància a Onda i voltants.

L’actuació, que serà finançada totalment per la Generalitat Valenciana compta amb un pressupost de 49.620 euros i ha sigut adjudicada a l’empresa ondera Arimca.

El projecte final inclou una Exposició Permanent sobre el taulell que ocuparà 800 m2 i que potenciarà la importància actual de la indústria taulellera, ja que l’ofici del segle XIX i les produccions modernistes del primer terç del segle XX es trobaran àmpliament representades. Entre els objectes exposats, cobraran importància les lloses de fang romanes, les rajoles d’entrebigat paleocristianes i les rajoles esmaltades islàmiques onderes, que serveixen de preàmbul a les col·leccions de taulells Gòtic, Renaixentistes i Barrocs.

Aquestes col·leccions, notablement representatives, permetran entroncar les produccions autòctones onderes, nascudes a partir del segle XVIII, amb la història de la ceràmica valenciana i per extensió espanyola. Les obres autòctones estaran acompanyades d’alguns exemples internacionals. També es mostrarà una selecció de taulell industrial de la segona meitat del segle XX.

El Museu del Taulell també dedicarà un espai significatiu als ceramistes contemporanis i a les últimes tendències en el disseny. El recorregut finalitzarà en el segle XXI amb les obres premiades amb els premis Alfa d’Or.

Notícia publicada al diari “Castellón Información”