L’Ajuntament d’Onda ha presentat una àmplia programació cultural  que estarà inclosa al Pressupost del proper 2018. La regidoria de Cultura ha decidit mantenir activitats que han tingut una bona acceptació per part de la població i incloure algunes noves com la I Mostra Audiovisual Vila d’Onda ‘En xicotet’. Lluís Pastor, tinent d’alcalde de Cultura, ha explicat que “amb aquest pressupost a l’àrea de Cultura volem oferir una gran varietat cultural per a tots els gustos, des de concerts a obres de teatre o jornades culturals. D’aquesta manera, la ciutadania disposa de diferents ofertes d’oci en la seva pròpia localitat, però també pensant a acostar visitants, ja que Onda té molt que oferir”.

La I Mostra Audiovisual Vila d’Onda ‘En xicotet’, inclosa en els comptes municipals, consisteix en un festival de curtmetratges que es realitzarà al gener. A més, la partida de Cultura compta amb fons per a la realització de la segona edició de FIVO, un festival d’improvisació teatral que va collir un gran èxit en la seva primera edició i busca consolidar-se  en la localitat. Respecte als concerts, durant 2018 passaran per la ciutat diferents artistes com El Drogas, Gatillazo, Marky Ramone, Reincidentes o Gisela en col·laboració amb la SAMVO, entre altres grups locals.

“Des de l’Ajuntament seguim apostant per l’Escola Municipal de Teatre i les subvencions a les associacions locals i per projectes culturals”, ha assenyalat Lluís Pastor. Així mateix, les regidories de Cultura i Esport de la ciutat estan treballant conjuntament per realitzar unes jornades culturals i esportives als diferents barris. Per a la celebració del 9 d’octubre s’organitzaran més i diverses activitats amb les quals crear una agenda variada.

D’altra banda, Pastor ha confirmat que l’àrea de Cultura mantindrà el cinema d’estrena i el cinema d’estiu, així com les actuacions de petit format i recolzaran les iniciatives locals que siguin interessants, com a continuïtat a la política de l’equip de govern. Per al proper any, la regidoria de Cultura ja té previstes dues actuacions al Teatre Mònaco amb la implicació de diferents associacions locals, l’Escola Municipal de Teatre i personalitats del món de la cultura com Alberto Bellés, Carmen i Gemma Juan. “D’aquesta manera volem impulsar i recolzar la creació cultural dels onders. Des de l’equip de govern seguirem treballant per dinamitzar el teixit cultural de la localitat”, ha conclòs el tinent d’alcalde de Cultura.

————————-

El Ayuntamiento de Onda ha presentado una amplia programación cultural que estará incluida en el Presupuesto del próximo 2018. La concejalía de Cultura ha decidido mantener actividades que han tenido una buena aceptación por parte de la población e incluir algunas nuevas como la I Muestra Audiovisual Vila de Onda ‘En Xicotet’. Lluís Pastor, teniente de alcalde de Cultura, ha explicado que “con este presupuesto en el área de Cultura queremos ofrecer una gran variedad cultural para todos los gustos, desde conciertos a obras de teatro o jornadas culturales. De esta manera, la ciudadanía dispone de diferentes ofertas de ocio en su propia localidad, pero también pensando en acercar visitantes, ya que Onda tiene mucho que ofrecer “.

La I Muestra Audiovisual Vila de Onda ‘En Xicotet’, incluida en las cuentas municipales, consiste en un festival de cortometrajes que se realizará en enero. Además, la partida de Cultura cuenta con fondos para la realización de la segunda edición de FIVO, un festival de improvisación teatral que cosechó un gran éxito en su primera edición y busca consolidarse en la localidad. Respecto a los conciertos, durante 2018 pasarán por la ciudad diferentes artistas como El Drogas, Gatillazo, Marky Ramone, Reincidentes o Gisela en colaboración con la SAMVO, entre otros grupos locales.

“Desde el Ayuntamiento seguimos apostando por la Escuela Municipal de Teatro y las subvenciones a las asociaciones locales y para proyectos culturales”, señaló Luis Pastor. Asimismo, las concejalías de Cultura y Deporte de la ciudad están trabajando conjuntamente para realizar unas jornadas culturales y deportivas en los diferentes barrios. Para la celebración del 9 de octubre se organizarán más y diversas actividades con las que crear una agenda variada.